0
icoana motocicletei Garaj
30 DE ZILE drept de retur SAU SCHIMB

30 DE ZILE drept de retur
SAU SCHIMB

Livrare gratuita peste 300 de lei

Livrare gratuita
peste 300 de lei

Plata la livrare cu optiune de verificare

Plata la livrare
cu optiune de verificare

Trimitem pana la 24 de ore produsele care sunt pe stoc

Trimitem pana la 24 de ore
produsele care sunt pe stoc

De ce pierde motocicleta din putere?

OT LINSON MOTO

zashto motora niama moshtnost

Probabil te-ai intrebat de multe ori acelasi lucru. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa fie determinata cauza problemei. De aceea, este recomandat fiecarui proprietar al unei motociclete, indiferent daca aceasta este noua sau veche, sa efectueze inspectii tehnice regulate pentru a constata si repara eventualele avarii.

In timp ce va conduceti motocicleta si simtiti o pierdere din putere, ar fi bine sa va opriti pe un loc sigur al drumului. Inspectia si schimbarea pieselor la timp ne ofera o calatorie mai confortabila si mai sigura pe tot parcursul anului. In caz contrar, ignorarea chiar si a celor mai elementare deteriorari ale motocicletei pot deveni foarte scumpe. Daca nu monitorizati in mod regulat starea motocicletei, acest lucru poate deveni o amenintare pentru siguranta dvs. 


Acum vom aniliza cele mai frecvente cauze ale acestei probleme si o sa va oferim metode de rezolvare.

zashto motora niama moshtnost

Setare incorecta a carburatorului

Carburatorul reglat necurespunzator este unul dintre cele mai frecvente motive pentru pierderea din putere a motocicletei. Carburatorul motocicletei este un mecanism relativ simplu, dar configurarea sa este mai complicata. Performanta slaba a carburatorului se datoreaza raportului aer-combustibil necurespunzator. Acest lucru poate duce si la pornirea dificila a motorului.


In acest caz, ar fi bine sa vizitati un service autorizat si sa aveti incredere in experienta si cunostintele mecanicului pentru a repara carburatorul. Daca sunteti sigur ca aveti cunostintele si instrumentele necesare, puteti sa efectuati reparatia singuri.

Filtrul de aer este murdar sau infundat

Cand exista prea multa murdarie in fultrul de aer, acest lucru poate afecta puterea motocicletei. Rolul acestuia este de a purifica aerul inainte de a ajunge la carburator. Cand isi indeplineste sarcina corect, filtrul se infunda cu murdarie colectata de mediu.


Filtrul de aer murdar nu poate furniza carburatorului cantitatea necesara de aer, ceea ce duce la pierderea din putere a motorului. Daca mergeti pe drumuri prafuite, acesta este motivul principal pentru pierderea din putere.


Din fericire, aceasta problema poate fi rezolvata foarte usor si nu este nevoie sa sa mergeti la service daca aveti instrumentele necesare.

 

Deteriorarea bujiilor

 

zashto motora niama moshtnost

 

Bujiile moto deteriorate reprezinta o alta cauza a puterii reduse. Acestea sunt un element delicat al motorului, asa ca trebuie sa fiti atenti la reparatia. Cand varfurile de iridiu ale bujillor se murdaresc cu combustibil, ulei, dioxid de carbon sau cu alte murdarii, acest lucru duce la deterioarea motorului.


Contaminarea electrolizilor cauzeaza un sunet trosnet din cauza incapacitatii de a se prinde. Intr-o astfel de situatie avem doua optiuni:

- sa schimbam bujiile

- sa le curatam

Deteriorarea supapelor motorului

Lipsa de putere la motociclete se poate datora unei nepotriviri cu supapele. In acest caz, trebuie sa reglam supapele motorului. Aceasta reparatie nu este foarte usoara, de aceea ar fi mai bine sa alegeti un mecanic cu experienta.

Blocarea evacuarii

zashto motora niama moshtnost

 

Un alt motiv pentru pierderea din putere este acumularea de funingine in toba de esapament. Curatarea tobei de esapament este un proces foarte usor si puteti s-o faceti singur.

 

Cantitate de ulei gresita in motor

zashto motora niama moshtnost

 

In caz de pierdere din putere, este necesar sa verificati nivelul uleiului din rezervor. Daca nivelul uleiului este ridicat, acest lucru duce la formarea spumei, ceea ce introduce aer in uleiul.
Cantitatea crescuta de aer reduce capacitatea uleiuli de a actiona ca lubrifiant pentru piesele in miscare. Daca nivelul uleiului este prea scazut, acest lucru duce la cresterea frecarii si a tensiunii in motor.

 

Gaz contaminat

 

Gazele contaminate pot cauza pierderea din putere. In doar 30 de zile, gazele deterioreaza, mai ales cand sunt amestecate cu etanol. La randul sau, etanolul atrage umezeala, care dilueaza gazul si ii reduce calitatea. In acest caz, trebuie sa inlocuiti gazul vechi cu unul nou.

 

Lant prea lat

 

zashto motora niama moshtnost

Lantul prea lat poate fi inca o caza pentru acesta problema. Lantul suporta sarcina prin transferul fortei spre roata. Reglarea lantului previne pierderea din putere.

 

Deconectare baterie

 

In cazuri rare este posibil sa apasam butonul de oprire a bateriei. Daca bateria functioneaza, dar pierdeti din putere, atunci problema se poate datora unei defectiuni. 

Comentarii

Vă rugăm să intrați sau să vă înregistrați pentru a comenta