0
icoana motocicletei Garaj
30 DE ZILE drept de retur SAU SCHIMB

30 DE ZILE drept de retur
SAU SCHIMB

Livrare gratuita peste 300 de lei

Livrare gratuita
peste 300 de lei

Plata la livrare cu optiune de verificare

Plata la livrare
cu optiune de verificare

Trimitem pana la 24 de ore produsele care sunt pe stoc

Trimitem pana la 24 de ore
produsele care sunt pe stoc

Cum sa alegem o casca moto?

OT LINSON MOTO

Va place libertatea pe care motocicletele o ofera si chiar acum v-ati cumparat o motocicleta. Acum tot ce trebuie sa faceti este de a alege echipamente moto de incredere si sa va bucurati de conducerea motocicletei. Ati facut o lista cu cele mai necesare echipamente, dar cand vine vorba de alegerea unei casti moto, se dovedeste ca varietatea lor este atat de mare ca nu aveti nicio idee cum sa alegeti.
каска за мотор?

Hai sa vedem daca e posibil sa va ajutam cu alegerea…

Cum sa alegeti o casca moto?

Alegerea unei casti nu este usoara. Optiunile sunt extrem de multe si acest lucru poate fi foarte confuz, dar daca aveti putina rabdare si doriti sa va informati, cu siguranta puteti sa va descurcati.

Pentru a alege mai usor, inainte sa incepeti cu cautatrea, expertii va sfatuiesc sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Ce fel de motocicleta aveti?

Stiti ca fiecare model de motocicleta este diferit si necesita un stil de conducere diferit. De exemplu, daca aveti o motocicleta turistica, timpul conducerii dureaza mai mult - in acest caz aveti nevoie de o casca cu ventilatie buna si cu izolare fonica excelenta. Daca va plac vitezile mai mari si aveti o motocicleta de sport, atunci trebuie sa alegeti o casca cu design aerodinamic..

Ce fel de experienta aveti cu motocicleta?

Este foarte important sa raspundeti la aceasta intrebare, deoarece daca acum v-ati cumparat prima otocicleta, nu este necesar s-o alegeti pe cea mai scumpa casca. Daca acum intrati in lumea motocicletelor, o casca certificata din policarbonat ar fi perfecta. Cu toate acestea, daca aveti mai multa experienta, ar fi mai bine sa cheltuiti mai multi bani si sa cumparati o casca mai scumpa care un nivel inalt de protectie.

Vreti sa va conduceti motocicleta pe tot parcursul anului?

Daca aveti intentia sa va conduceti motocicleta pe totpar cursul anului, atunci trebuie sa alegeti o casca foarte confortabila atat vara, cat si iarna.

O sa faceti calatorii lungi sau o sa conduceti numai prin oras?

Daca aveti de gand sa calatoriti pe distante lungi, ar fi mai bine sa alegeti o casca cu ventilatie si izolare fonica buna, cu captuseala moale si cu optiune sa folositi sistem Bluetooth. Daca doriti numai sa conduceti prin oras, o casca de tip OpenFace sau Braincap ar fi potrivita.

Criterii care trebuie luate in considerare cand cautati o casca

Cand alegeti o casca, trebuie sa luati in considerare urmatoarele puncte :

     design

     marime

     nivel de protectie

     brand

  ●   pret si material

Designul castii

Daca pana acum niciodata nu ati cumparat o casca moto, probabil v-ati confruntat cu o varietate imensa de designuri si culori. 

Exista cateva tipuri de casti: Full Face, Open Face, Flipup (modulare), enduro (Dual Sport) si motocross.

Cum sa alegeti un design potrivit?

Full Face

 

Daca doriti sa conduceti pe autostrazi, castile Full Face sunt cele mai potrivite pentru dvs, deoarece acopera intregul cap si barbie, asigurand o protectie foarte buna.

каска за мотор?

Open Face

Acest fel de casti moto sunt foarte potrivite pentru conducere pe vreme calda sau daca vitezele mici. Castile OpenFace asigura o protectie buna pe cap si pe urechi, deoarece sunt deschise in partea de jos. Acest fel de casti sunt o alegere excelenta daca aveti un chopper, scuter sau un alt model retro.

Flip - up (modular)

Castile modulare ofera confort si siguranta. Acest tip protejeaza intregul cap si barbie, dar deoarece partea de jos poate fi ridicata, fiind mi functionale decat modelul FullFace si mai practice decat modelul Open Face.

Dual Sport

Daca apreciati conducerea provocatoare, Dual Sport este solutia perfecta pentru dvs, deoarece acest fel de casti ofera protectie buna atat pe drumuri prafuite, cat si pe autostrazi. Modelele Dual Sport sunt mai preferate de motociclistii carora le plac vitezele mari si aventurile.

Casti cross

Castile cross reprezinta un echipament specializat, conceput pentru conducere off-road. Spre deosebire de alte tipuri de casti, castile cross sunt mai usoare si ofera o aerisire mai buna.

Marime

Odata de ati stabilit stilul dvs de conducere, este timpul sa alegeti marimea potrivita a castii, care sa se potriveasca cu forma si dimensiunea capului 

Cum sa alegeti marimea potrivita?

Intai trebuie sa va masurati circumferinta capului. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de un contor de cusut si sa masurati aproximativ 2 cm deasupra sprancenelor.  Odata ce aveti datele, le puteti compara cu dimensiunile corespunzatoare pentru fiecare marime. 

 

Siguranta

Acum a ajuns la urmoatorul pas foarte important si anume siguranta pe care o ofera castile. 

Cum sa alegeti o casca sigura?

Cand luati o casca si va uitati la interiorul ei, veti vede o eticheta cu diferite litere scrise pe ea. Aceste litere reprezinta standardele de siguranta si inseamna ca casca a fost testata.

Care sunt cele mai populare standarde:

     DOT: Aceasta este un standard stabilit de Departamentul Transporturilor din SUA si este considerat "de baza".

     ECE: Acest standard este stabilit de Comisia Economica Europeana. ECE este un standard multinational, utilizat de peste 50 de tari din Europa.

     SNELL: Acest standard este aprobat de fundatiaa Snell Memorial. Standardul acual este SNELL М2015 pentru casti de strada si SA2015 pentru casti de curse.

     SHARP: Acest organ de testare nu elibereaza certificate de siguranta, ci o evaluare a sigurantei prin stele.

Important! Este posibil o casca sa aiba un sau mai multe certificate, dar de asemenea este posibil sa nu aiba niciun certificat.

каска за мотор?

Material

Cand vorbim despre cum sa alegem o casca moto, trebuie sa mentionam si materialele din care sunt fabricate castile moderne.

In prezent, exista patru materiale principale, utilizate in productia castilor:

     fibra de sticla

     fibra de carbon

   plastic injectat (policarbonat)

     kevlar

Castile din policarbonat sunt fiabile si foarte sigure, dar au un mic dezavantaj... sunt putin mai grele decat castile realizate din alte materiale. Daca greutatea lor putin mai mare nu va deranjeaza si nu sunteti un motociclist profesionist, castile din policarbonat sunt o alegere foarte buna. 
Castile din fibra de sticla ofera o flexibilitate mai mare si sunt rezistente la diverse impacturi. In plus, acest tip de casti sunt mai usoare. 

FibrELE de carbon Si Kevlar sunt utilizate Sn principal Sn producTia de cASti de curse, deoarece aceste materiale sunt extrem de ușoare Si foarte puternice Si pot rezista la impact.

Brand

Acum pe piata exista foarte multe branduri de echipamente moto. Va recomandam sa alegeti castile brandurilor SHOEI, O’NEAL, AGV, NITRO, ARAI, NOLAN, SHARK, A - PRO,SHUBERT, ALPINESTARS, BELL si alte.

Pret

In functie de marca, clasa si standard, preturile castilor variaza foarte mult ( de la 200 lei pana la 4000 lei). Dvs decidетi ce casca doriti sa cumparati, dar sfatul nostru este daca sunteti începator sau un fan sa alegeti un model de casca bugetara si daca sunteti un motociclist cu experienta, cumparati o casca mai scumpa..

Comentarii

Vă rugăm să intrați sau să vă înregistrați pentru a comenta