0
icoana motocicletei Garaj
30 DE ZILE drept de retur SAU SCHIMB

30 DE ZILE drept de retur
SAU SCHIMB

Livrare gratuita peste 300 de lei

Livrare gratuita
peste 300 de lei

Plata la livrare cu optiune de verificare

Plata la livrare
cu optiune de verificare

Trimitem pana la 24 de ore produsele care sunt pe stoc

Trimitem pana la 24 de ore
produsele care sunt pe stoc

De ce se ineaca motocicleta?

OT LINSON MOTO

De ce se ineaca motocicleta? Este o problema foarte des intalnita si poate crea cu adevarat multe dificultati, in special daca nu sunteti constient de ceea ce o provoaca si cum sa o rezolvati.

Защо моторът се дави?

Daca pentru prima oara va confruntati cu situatia in care motorul se sufoca, cel mai probabil sunteti in panica si va intrebati care ar putea fi cauzele probabile pentru ca acest lucru sa se intample exact voua si motocicletei dvs.

Pentru a va linisti, vom impartasi cu voi care sunt principalele cauze ale acestei probleme neplacute si cum puteti sa o rezolvati.

De ce se ineaca motocicleta?

Motor inundat

Unul dintre principalele motive pentru care motorul dvs va da aceste probleme este ca ati „inundat” motorul. Ce inseamna acest lucru?

Cand la pornirea motorului apasati prea mult pe acceleratie, amestecul de combustibil devine foarte bogat, ceea ce impiedica aprinderea sa. Deoarece clapeta de acceleratie este inchisa, motorul se invarte in continuare fara a putea aprinde un amestec de combustibil prea bogat. Acest lucru duce la inundarea cilindrului cu un amestec de combustibil foarte bogat, care nu poate fi aprins si mentinut in ardere, deoarece amestecul aer-combustibil nu are suficient aer. Astfel, amestecul de combustibil se acumuleaza in camera de ardere, acoperind peretii cilindrului si umezind bujiile, care devin prea umede pentru a genera o scanteie care sa porneasca motorul.

Cum puteti rezolva problema?

1.    Uscati bujiile

Localizati bujiile si desurubati-le cu atentie. Verificati daca sunt umede si daca constatati ca sunt umede doar stergeti-le cu o carpa curata si lasati-le la soare sa se usuce bine.

2.    Scurgeti excesul de benzina din carburator

Pentru a face acest lucru, deconectati mai intai conducta de gaz si opriti clapeta de acceleratie a carburatorului. Apoi plasati motorul „intins” pe partea laterala a carburatorului.

3.    Uscati cilindrii de compresie

Porniti motorul cu bujiile scoase. Faceti acest lucru de mai multe ori pentru a usca bine cilindrii.

4.    Instalati bujiile uscate

Instalati bujiile curatate si uscate bine conform instructiunilor producatorului.

5.    Porniti motocicleta

Fara sa apasati pe acceleratie si cu clapeta de gaz inchisa, porniti motocicleta pentru o secunda. Imediat dupa aceea, incercati sa porniti normal. Daca problema a fost cauzata de inundarea carburatorului, ar trebui sa fie rezolvata.

Carburatorul necesita reglaj si setare

Motivul pentru care motocicleta se ineaca poate fi in reglarea necorespunzatoare a carburatorului. Daca problema este asta, sfatul nostru este sa nu incercati sa o rezolvati singur, ci sa vizitati un centru de service.

De ce? In primul rand, depanarea si reglarea carburatorului necesita cunostinte tehnice bune. Nu spunem ca unii dintre voi nu le aveti, dar daca aveti incredere in oamenii care se ocupa de repararea motocicletelor, acestia va oferi mai multa liniste ca totul cu motocicleta dvs va fi in regula.

Si pentru a nu spune ca va sfatuim sa vizitati fara motiv un service de reglare a carburatorului, iata principalele sale elemente care afecteaza calitatea combustibilului si, prin urmare, performanta motorului.

·       sistem pilot;

·       clapeta acceleratie;

·       ac sau stringer;

·       sistem de pornire.

Pentru a determina motivul pentru care motorul se ineaca, este mai intai necesar sa se determine la care dintre elementele principale ale carburatorului este problema. Se fac teste pentru functionarea eficienta a fiecarui element individual, daca este necesar se curata sau se inlocuiesc cu piese noi, iar in final carburatorul este reasamblat si reglat asa incat sa-si poata face treaba cat mai eficient.

Clapeta defectuoasa sau duza de acceleratie infundata

Clapeta motocicletei nu este altceva decat o maneta de tragere care este conectata la carburator. Poate fi conectata direct la carburator sau poate fi montata pe manerul sau panoul frontal al motocicletei si conectata la carburator printr-un cablu.

Care este scopul clapetei de acceleratie?

In practica, este o supapa mobila care se deschide si se inchide, permitand aerului sa intre in cantitati mai mari sau mai mici. Datorita acestei supape de acceleratie, care se deschide si se inchide atunci cand este necesar, motorul tau primeste combustibil care este imbogatit cu aer in cantitatea potrivita pentru a porni motorul fara probleme.

Deoarece sarcina clapetei de acceleratie este destul de grea, se poate intampla sa se infunde sau sa aiba nevoie de reglare, iar acest lucru creeaza probleme si motorul incepe sa se ineace.

In astfel de cazuri, este mai bine sa nu incercati sa va ocupati singur, ci sa contactati un bun mecanic sau un centru de service, unde clapeta poate fi verificata si, daca este necesar, reparata, inlocuita sau reglata.

Filtre murdare si infundate

In cautarea unui raspuns la intrebarea de ce se ineaca motocicleta, majoritatea soferilor nici macar nu se gandesc sa se uite la starea filtrelor de combustibil si de aer. Si destul de des tocmai filtrele de combustibil si de aer contaminate pot sta la baza acestei probleme.

De ce?

Sarcina principala a filtrului de combustibil este de a impiedica praful, particulele si orice alti contaminanti sa patrunda in motor impreuna cu benzina si sa ingreuneze operarea. In timp, insa, eficienta filtrului scade pe masura ce murdaria si depunerile se acumuleaza pe el, infundandu-l.

Si cand filtrul de combustibil este infundat, cantitatea potrivita de combustibil nu poate intra in cilindrii motorului si de acolo incep problemele cu functionarea corecta a motorului.

Acelasi lucru este valabil si pentru filtrul de aer. Daca este infundat, nu ajunge suficient aer in motor si efectul este acelasi ca la un filtru de combustibil infundat.

Защо моторът се дави?

Verificati cilindrii

Apropo de inundarea unui motor, este cu totul posibil ca in cilindri sa fi patruns combustibil sau ulei. Prin urmare, este bine sa le verificati si pe acestea daca motorul se ineaca. Cel mai bine este sa nu faceti singur inspectia, deoarece acest lucru necesita cunostinte de specialitate.

Problema de calitate a combustibilului

De obicei, atunci cand motocicleta se ineaca, ultimul lucru pe care il gandesti este combustibilul. Dar este foarte posibil sa nu va puteti bucura de calatorirea, deoarece combustibilul pe care l-ati pus in motocicleta nu era de o calitate buna. Asa ca aveti grija cu ce combustibil umpleti motocicleta.

Acestea sunt cateva dintre principalele motive pentru care motocicleta ta se poate ineaca si iti poate cauza probleme.

Daca incercati tot ce tocmai am enumerat si mai aveti probleme, tot ce trebuie sa faceti este sa verificati conducta de combustibil, sa verificati din nou starea bujiilor si a bornelor bujiilor, sa urmariti cablul clapetei pentru a vedea daca este rupt undeva si daca asta nu ajuta la cautarea cauzei nu in sistemul de alimentare cu combustibil, ci in sistemul electric. Ceea ce ne readuce la... lumanari.

Защо моторът се дави?

Comentarii

Vă rugăm să intrați sau să vă înregistrați pentru a comenta